Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Lifelong Learning Project - School Inclusion - Preventing Early School Leaving

Course on Prevention of School Early Leaving

Also available in: French Italian Romanian Spanish English

Identificarea elevilor aflați în situații de risc
by Wilsthorpe Business & Enterprise College

Bun venit la primul modul al cursului nostru de formare. Scopul modulului este să ajute profesorii și alti factori educaționali în identificarea tinerilor cu risc de abandon școlar înainte de a finaliza educația obligatorie ori de a încheia cursul pe care l-au ales.

Modulul se bazează pe un număr de studii de caz - interviuri cu tineri, părinîi, profesori, directori și autorități în domeniu, cât și pe ampla cercetare întreprinsă în vederea realizării Raportul Național din Marea Britanie și Rapoartelor Naționale ale celorlalți parteneri din proiect.

Rezultă clar că nu poate fi vorba de o singură cauză a influenței ori de un singur factor de identificare a riscului prin care se poate pronostica cu acuratețe dacă un elev va “abandona” școala, cel mai adesea cauzele fiind multiple și complexe.

Este clar că, odată cu identificarea timpurie a studenților aflați în situații de risc, crește și șansa acestora de a rezolva problema și de a beneficia de șanse reale de reușită.

Pentru scopurile modulului, factorii de identificare care pot duce la abandonul școlar ori la abandonul timpuriu al cursului au fost împărțiți în 4 capitole, educaționali, personali, familiali și care aparțin de comunitate. Intenția modulului este de a pregăti terenul pentru următoarele patru module, acestea fiind:

  • Modulul 2 – Comunicarea
  • Modulul 3 – Metode de predare
  • Modulul 4 – Evaluarea școlară
  • Modulul 5 – Sprijin & cooperare externă

Capitolul 1: Factori educaționali

Capitolul 2: Factori personali

Capitolul 3: Influența familiei

Capitolul 4: Comunitatea și factorii sociali

Capitolul 5: După identificareLogin Area

15 November 2012

[email protected] at the Future of Education Conference

The [email protected] projet will be presented at the third edition of the “Future of Education” international conference, held in Florence, Italy, on 13 - 14 June 2013. Over 250 participants from all over the world will attend the conference. The conference participants belong to the sectors of higher education, school education, vocational education and training as well as adult education, therefore representing all of the target groups of the [email protected] project.

School Inclusion - Copyright 2008 - This project has been funded with support from the European Commission

Valid XHTML 1.1Valid CSS!  Comunicazione grafica: Achrom.it - Programmazione & Web Marketing: Pinzani.it - Hosting by: Connectis s.r.l.
Materiale fotografico: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com