Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Lifelong Learning Project - School Inclusion - Preventing Early School Leaving

Course on Prevention of School Early Leaving

Also available in: French Italian Romanian Spanish English

Evaluarea in educatie si prevenirea abandonului scolar timpuriu
Autor ASPETE

Evaluarea este o trasatura dinamica a oricarui proces educational. Aceasta incepe inaintea tuturor activitatilor de predare-invatare, continua de-a lungul intregii activitati si se incheie dupa finalul activitatii. In cazul prevenirii abandonului scolar, evaluarea este in stransa legatura cu depistarea nevoilor elevilor inaintea angajarii lor in activitatea de invatare pentru a identifica dificultatile lor de invatare. Prin intermediul evaluarii profesorii pot identifica dificultatile de invatare ale elevilor si stabili tipul de interventie potrivit fiecarui elev pentru a preveni abandonul scolar timpuriu. Profesorii trebuie sa fie familiari cu metodele moderne de evaluare, tipuri si forme de evaluare, modele de evaluare, tehnici si instrumente pentru a deveni capabili sa le foloseasca cu success la clasa pentru a obtine, pe langa alte obiective educationale, prevenirea abandonului scolar timpuriu.

In acest modul, s-a incercat abordarea evaluarii educationale intr-un mod teoretic si practic.

Primul capitol intentioneaza sa prezinte si sa analizeze sensul evaluarii, diferitele tipuri si necesitatea evaluarii in cadrul real al educatiei moderne. In capitolul al doilea s-a realizat o prezentare a tipurilor de evaluare iar in al III lea sunt descrise diferitele forme de evaluare. In al IV lea capitol sun tprezentate principalele metode de evaluare iar in al V lea sunt analizate subiectele evaluarii. In capitolul V s-a realizat o descriere a tehnicilor de evaluare iar in al VII lea s-a incercat o analiza a intelesului si continutului evaluarii meta-cognitive. Modulul este completat cu al VIII lea capitol, care include o analiza a abilitatilor care sunt necesare pentru un rezultat reusit al oricarei activitati educationale.

Capitolul 1: Clarificari semantice

Capitolul 2: Tipuri de evaluare

Capitolul 3: Forme ale evaluarii

Capitolul 4: Modele de evaluare

Capitolul 5: Subiectul evaluarii

Capitolul 6: Tehnici de evaluare

Capitolul 7: Evaluarea meta-cognitiva

Capitolul 8: Dezvoltarea abilitatilor

Capitolul 9: Bibliografie

Capitolul 10: Test finalZone d'identification

4 mars 2013

Lancement du Module 5 “Soutien externe et coopération”

Au cours du mois de mars 2013, les partenaires forment les enseignants impliqués dans le projet au Module 5 "Soutien externe et coopération". Le module examine les ressources et soutiens externes pour les enseignants et élèves pour les aider à prévenir le décrochage scolaire.

School Inclusion - Copyright 2008 - Ce projet a bénéficié du soutien financié de la Commission européenne

Valid XHTML 1.1Valid CSS!Matériel photographique : © Yuri Arcurs | Dreamstime.com